V britské královské rodině se objevil covid! Nakažený byl v kontaktu s královnou!

Princ Charles 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

10. února 2022 17:41

Britský korunní princ Charles měl pozitivní test na koronavirus a zůstane v izolaci. Charles, který se nakazil už podruhé, byl podle zdroje z královské rodiny v kontaktu se svou matkou, 95letou královnou Alžbětou II.

"Dnes ráno byl princ z Walesu pozitivně testován na covid-19 a nyní je v izolaci. Jeho královská Výsost je hluboce zklamána, že se nemůže zúčastnit dnešních akcí ve Winchesteru," stojí dále v příspěvku na společném twitterovém účtu Charlese a jeho manželky Camilly. Charles měl ve Winchesteru odhalit sochu významné britské židovské podnikatelky Licoricie, která ve Winchesteru žila ve středověku.

Nejmenovaný zdroj z královské rodiny, na nějž se odvolává agentura Reuters, uvedl, že Charles se nedávno setkal se svou matkou Alžbětou, která však nevykazuje žádné příznaky nemoci covid-19.

This morning The Prince of Wales has tested positive for COVID-19 and is now self-isolating.HRH is deeply disappointed not to be able to attend today's events in Winchester and will look to reschedule his visit as soon as possible.

— The Prince of Wales and The Duchess of Cornwall (@ClarenceHouse) February 10, 2022

Ve středu se Charles účastnil společenské akce organizace British Asian Trust, která bojuje s chudobou. Setkal se tam mimo jiné s britským ministrem financí Rishim Sunakem a ministrem zdravotnictví Sajidem Javidem.

Třiasedmdesátiletý Charles měl pozitivní test na koronavirus už v březnu 2020 a později uvedl, že nemoc prodělal jen s mírnými příznaky. V izolaci ve Skotsku tehdy strávil sedm dní.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Král Charles III. (Karel III.)