Australian Open: Rafael Nadal získává gratulace z celého světa! Blahopřejí Federer, Djokovič i Kvitová

Roger Federer 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

30. ledna 2022 20:33

Zbývající dva členové tenisové "velké trojky" Roger Federer a Novak Djokovič pogratulovali Rafaelu Nadalovi, který se od nich ziskem jednadvacátého grandslamového titulu odpoutal. Klobouk smekla před Španělem po jeho triumfu na Australian Open i dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová.

"To byl teda zápas! Ze srdce gratuluji svému příteli a velkému rivalovi Rafaelu Nadalovi, že se stal prvním mužem, který vyhrál 21 grandslamových titulů ve dvouhře," napsal Federer na sociálních sítích. Sám se místo účasti v Melbourne věnoval rehabilitaci po operaci kolena.

Congratulations to @RafaelNadal for 21st GS. Amazing achievement. Always impressive fighting spirit that prevailed another time. Enhorabuena 👏🏆👍 @Medwed33 gave it his all out there and played with the passion and determination we have come to expect from him. pic.twitter.com/DsOvK8idNc

— Novak Djokovic (@DjokerNole) January 30, 2022

"Před pár měsíci jsme žertovali, že jsme oba o berlích. Úžasné. Nikdy nepodceňujte velkého šampiona. Tvoje neuvěřitelná morálka, oddanost a bojovný duch jsou inspirací pro mě a pro nespočet dalších po celém světě," doplnil.

Djokovič přišel o šanci zaútočit na jednadvacátý titul kvůli známé kauze ohledně jeho výjimky z očkování, která skončila Srbovou deportací z Austrálie těsně před turnajem. "Gratuluji Rafaelu Nadalovi k jednadvacátému grandslamu. Úžasný počin. Vždycky působivý bojovný duch, který zase jednou zvítězil," napsal na instagramu.

Rafa, your spirit and fight has no limit. You are a true inspiration to us all. Thank you for teaching us what it means to never give up. Enjoy #21 🏆 #AusOpen @RafaelNadal https://t.co/dDpZeZ3sYK

— Petra Kvitova (@Petra_Kvitova) January 30, 2022

Nadalovo odhodlání a bojovnost na twitteru ocenila i Kvitová. "Jsi pro nás všechny opravdovou inspirací. Díky, že jsi nás naučil, co to znamená nikdy se nevzdat," napsala.

Témata: Rafael Nadal Australian Open Roger Federer Novak Djoković Petra Kvitová