Pravidelně navštěvuje Michaela Schumachera. Teď promluvil o jeho stavu

Michael Schumacher

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. května 2018 10:27

Luca Badoer je blízký přítel legendárního jezdce Formule 1 Michaela Schumachera. Jako takový je proto jeden z velmi mála lidí, který má tu čest navštěvoval závodní legendu u něj doma. A nyní promluvil.

Badoer pro portál DiariodelWeb přiznal, že patří do velmi úzkého okruhu lidí, kteří se se Schumacherem setkávají i necelých pět let po nehodě. "Ano, pravidelně ho od jeho nehody navštěvuji,“ svěřil se Badoer.

Bezpochyby tedy ví o tom, co se v domě poblíž Ženevského jezera ve Švýcarsku děje. Ani on ale nic neprozradí. Uvedl pouze, že si rodina přeje držet všechny informace v tajnosti. "Já budu její přání respektovat, je to pro Michaelovo dobro,“ dodal.

Prozradil také, že o návštěvách rozhoduje pouze Schumacherova žena a ta k němu nepouští skoro nikoho. "Může k němu jen pár lidí a ti její přání respektují," dodal závěrem.

Více než čtyři roky uplynuly od doby, kdy po tragické nehodě na lyžích málem zemřel bývalý pilot Formule 1 Michael Schumacher. Zprávy o jeho zdravotním stavu ale stále zůstávají zahalené tajemstvím a svět se tak dozvídá jen střípky toho, jak na tom legendární jezdec je.

V roce 2014 se Schumacher přestěhoval do svého rodinného domku poblíž Ženevského jezera ve Švýcarsku, kde údajně dostává nepřetržitou péči od týmu specialistů. Jeho rodina ale zarytě mlčí a prakticky nikoho k němu nepouští.

Rodina Michaela Schumachera naposledy vydala prohlášení před několika týdny. "Můžu říci, že rodina opravdu oceňuje empatii fanoušků. Lidé ale skutečně musí pochopit, že jeho zdravotní situaci není možné sdílet s veřejností,“ uvedla v nicneříkajícím prohlášení jménem rodiny na veřejnost manažerka.

Závodník byl po nehodě šest měsíců udržován v lékařském indukovaném kómatu a poté, co v červnu 2014 znovu nabyl vědomí, se přestěhoval na rehabilitační oddělení. Lékaři říkali, že by pravděpodobně zemřel, kdyby neměl v době nehody přilbu.

Také přátelé a bývalí kolegové Schumachera vyzvali rodinu, aby byla v otázce zdraví hvězdy transparentnější. Jeho bývalý manažer Willi Weber se opakovaně ptal, proč rodina sportovce tak zarytě mlčí o jeho stavu.

Témata: Michael Schumacher