Vévodkyně Kate slaví 40. narozeniny: Jak to oslavila?

Vévodkyně Kate na houpačce 5

Autor: stars24.cz, ČTK

9. ledna 2022 21:10

Při příležitosti dnešních 40. narozenin Kate, vévodkyně z Cambridge, byly zveřejněny její tři nové fotografie. Portréty od italského módního fotografa Paola Roversiho budou letos vystaveny na třech místech v Británii, kde Kate žila, a poté budou zařazeny do stálé sbírky Národní portrétní galerie, jejíž je Kate patronkou, upozornila agentura Reuters.

Kate se stala členkou královské rodiny v roce 2011, kdy se vdala za prince Williama, vnuka královny Alžběty a druhého v pořadí nástupců na britský královský dvůr. Slavnostní svatební obřad podle odhadů sledovaly po celém světě stovky milionů lidí.

Na jedné z fotografií je Kate z profilu, dívá se stranou, na sobě má bílé šaty podobné svatebním a na ruce je dobře vidět safírový zásnubní prsten, který dříve nosila Williamova matka, princezna Diana.

Na dalším, jediném barevném snímku je Kate v červených šatech otočená k fotoaparátu s širokým úsměvem. Do fotoaparátu se usmívá i na třetí fotografii, na které je v nařaseném bílém topu.

Všechny tři fotografie mají neutrální, nepopisné pozadí. Byly pořízené v listopadu v botanické zahradě v Kew, západně od Londýna.

Portréty budou vystavené v Berkshire, St. Andrews a Anglesey. Místa si vybrala sama Kate a mají pro ni zvláštní význam. V Berkshire vyrůstala, v St. Andrews studovala na univerzitě a začal její vztah s Williamem. V Anglesey spolu žili těsně před svatbou a na začátku manželství.

Průzkumy veřejného mínění naznačují, že budoucí král a královna, kteří mají tři děti, jsou nyní druhými nejoblíbenějšími členy královské rodiny, hned po 95leté panovnici.

Podle zpráv z médií slaví Kate své narozeniny pouze s rodinou a blízkými přáteli. Důvodem je současná vlna nemoci covid-19.

Témata: Kate Middleton královská rodina (gbr)