Chris Noth alias "pan Božský" čelí dalšímu obvinění!

Chris Noth

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

27. prosince 2021 16:25

Newyorská hudebnice dnes obvinila herce Chrise Notha, který se proslavil jako pan Božský v seriálu Sex ve městě, že ji před 20 lety sexuálně napadl a pohrozil jí zničením kariéry, pokud se o setkání někomu zmíní.

Zpěvačka a textařka Lisa Gentileová obvinění proti Nothovi vznesla poté, co časopis The Hollywood Reporter 16. prosince zveřejnil článek o dvou ženách, které tvrdí, že je Noth v roce 2004 a 2015 sexuálně zneužil. Skutečná jména těchto žen list nezveřejnil.

Noth zmíněná obvinění označil za zcela nepravdivá. Jeho zástupci se ke komentářům Gentileové, která hovořila na virtuální tiskové konferenci s advokátkou Glorii Allredovou, nevyjádřili.

Gentileová uvedla, že se s Nothem poznala v roce 1998 v newyorské restauraci, kterou oba navštěvovali. Jednoho večera v roce 2002 jí nabídl odvoz domů a chtěl se podívat na její byt.

Zpěvačka tvrdí, že ji Noth políbil, přitáhl k sobě silou a začal jí sahat na prsa. "Chytla jsem jeho ruce do svých a snažila se to zastavit," uvedla Gentileová. Dodala, že se ji herec poté snažil tlačit ruce ke svému přirození. "Konečně se mi je podařilo odstrčit, dostat se z jeho sevření a zakřičet: Ne, tohle nechci," řekla. Podle zpěvačky Noth naštvaně odešel a druhý den jí zavolal s tím, že jí "zničí kariéru", pokud se o událostech z předchozí noci někomu zmíní.

Noth po prvních dvou obviněních ze sexuálního napadení publikovaných časopisem The Hollywood Reporter uvedl, že "tyto příběhy mohly být z doby před 30 lety nebo 30 dny - ne vždy znamená ne - to je hranice, kterou jsem nepřekročil". Herec zároveň uvedl, že je těžké se "nepozastavit nad načasováním" článku. Patrně tak odkazoval na nedávnou premiéru seriálu A jak to bylo dál... (And Just Like That...), který je pokračováním Sexu ve městě.

Témata: Chris Noth