Jussie Smollett zaplatil mužům, aby ho napadli! Za lhaní policii mu hrozí vězení!

Jussie Smollett

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

10. prosince 2021 21:49

Americký černošský herec Jussie Smollett, obviněný z křivé výpovědi ohledně zinscenování rasistického útoku na svou osobu, je podle soudu vinen v pěti ze šesti bodů obžaloby. Porotci v chicagském procesu dospěli k verdiktu po dvou dnech jednání. O výši trestu rozhodne porota později, Smollettovi hrozí vězení a pokuta. O verdiktu informovaly zahraniční agentury.

Podle prokuratury existují "zdrcující důkazy", že Smollet lhal chicagské policii. Za každý z bodů obžaloby mu hrozí až tři roky vězení.

Smollett u soudu obvinění popřel. Během soudního procesu uvedl, že nepodváděl ani nepředstíral útok. Dva muži naopak vypověděli, že jim herec zaplatil, aby incident předstírali.

Herec, který se otevřeně hlásí ke své homosexualitě, podle obžaloby zaplatil dvěma bratrům za fingování napadení z ledna 2019. Bratrům, se kterými se seznámil během natáčení, údajně zaplatil 3500 dolarů (79.000 korun). Bratři u soudu vypověděli, že Smollett vše zinscenoval kvůli získání pozornosti médií. Smollett tvrdí, že bratrům zaplatil za kondiční a nutriční poradenství, píše americká televizní stanice CNN.

Hercův obhájce po vynesení verdiktu uvedl, že je Smollett "nevinný na 100 procent" a hodlá se odvolat.

Témata: Jussie Smollett