Alec Baldwin po tragické střelbě: Oběti jsou dvě!

Alec Baldwin 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

7. prosince 2021 21:29

Americký herec Alec Baldwin v rozhovoru se stanicí ABC prohlásil, že za úmrtí kameramanky Halyny Hutchinsové podle něj nebude trestně stíhán. Dodal, že oběti jsou v případu dvě, ona i on.

"Chci se ujistit, že to nevyzní tak, že já jsem tady tou obětí, protože oběti jsou tady dvě," řekl pak herec s odkazem na Hutchinsovou a režiséra Joela Souzu, který byl postřelen do ramena.

Okolnosti incidentu stále vyšetřují úřady státu Nové Mexiko, prokuratura však zatím nikoho nestíhá. "Lidé, kteří o tom něco vědí, mi řekli, že je velmi nepravděpodobné, že bych byl obviněn z čehokoliv trestného," řekl Baldwin a poznamenal, že aktivně spolupracuje s policií a nemá co skrývat.

Dva členové štábu již podali civilní žalobu na Baldwina a další členy produkce, které obviňují z nedbalosti a zavedení laxních bezpečnostních opatření na místě natáčení. Herec však v rozhovoru poznamenal, že "vůbec nepozoroval jakékoliv problémy s bezpečností" v čase, který tam strávil. Vyšetřovatelé však již dříve uvedli, že při natáčení panovala "určitá ledabylost" při nakládání se zbraněmi.

Velká pozornost se v kauze soustředí na Hannu Gutierezzovou-Reedovou, která jako zbrojířka natáčení měla na starosti zbraně a jejich bezpečnost. Její právník ale řekl, že ona ostrý náboj do zbraně nedala a že podle jejich názoru šlo o sabotáž. Prohlásil rovněž, že někdo manipuloval s místem činu před příjezdem policie a že cílem tohoto jednání je dostat Gutierrezovou-Reedovou neprávem za mříže.

Baldwin řekl, že je po incidentu emocionálně zničený a špatně spí. Na otázku, zda by neštěstí mohlo být koncem jeho herecké kariéry řekl: "Mohlo by být." Podotkl, že měl nasmlouvané natáčení dalšího filmu. "Ale řekl jsem si: Chce se mi po tomhle nějak moc pracovat?"

Témata: Alec Baldwin