Kim Kardashian se dočká spravedlnosti? K soudu míří 12 lidí!

Kim Kardashian 2

Autor: stars24.cz, ČTK

19. listopadu 2021 21:12

Dva vyšetřující soudci dnes obžalovali 12 lidí kvůli přepadení americké celebrity Kim Kardashianové z října 2016. Informovala o tom agentura AFP. Ozbrojení maskovaní muži hvězdu televizních reality show v bytě v Paříži spoutali a ukradli jí šperky za šest milionů eur (nyní 152 milionů Kč).

Obžalovaní se budou před soudem zpovídat z "ozbrojené loupeže v organizované skupině", "únosu a zbavení osobní svobody" a "zločinného spolčení". Většina obžalovaných byla již v minulosti trestána. Policie je popsala jako skupinu "staromódních" zlodějů. Dopadla je díky DNA jednoho z nich, která se našla na pásce, kterou spoutal Kardashianovou.

Kardashianovou přepadli v hotelu v noci ze 2. na 3. října 2016. Ozbrojení lupiči byli převlečení do policejních uniforem. Kardashianová z útoku vyvázla bez zranění, lupiči ji ale svázali, dali jí roubík a zamkli v koupelně.

Zloději před pěti lety ukradli šperky ze zlata a s diamanty, jeden kámen měl 18,88 karátu. Dosud se podařilo najít jen ty cennosti, které zloději poztráceli na útěku.

Vyšetřovatelé se domnívají, že většina lupu skončila v Belgii. Jeden z obžalovaných přiznal, že diamant předat třetí osobě a nechat rovněž roztavit zlato a vyrobit z něj jiné šperky.

Témata: Kim Kardashian