Princ Charles si stále nemůže dělat, co chce? Tohle mluví za vše!

Princ Charles

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

17. listopadu 2021 12:58

Následník britského trůnu princ Charles a jeho manželka Camilla dnes přiletěli do Jordánska. Je to první oficiální zahraniční cesta členů britské královské rodiny od začátku pandemie covidu-19.

Cílem návštěvy je posílit vzájemné vztahy. Jedno z hlavních témat přitom bude boj proti změnám klimatu.

V královském paláci v Ammánu se princ a jeho choť setkají s králem Abdalláhem II a královnou Ranjou. Později mají v plánu navštívit historické a náboženské památky. Ve čtvrtek pak Charles s Camillou zamíří do Egypta.

Britská ambasáda v Jordánsku minulý měsíc uvedla, že cílem cesty je upevnit "silné bilaterální vztahy" u příležitosti 100. výročí vzájemných vztahů. Královská návštěva bude klást zvláštní důraz na boj proti změně klimatu v návaznosti na nedávnou klimatickou konferenci OSN v Glasgow a na mezináboženskou toleranci.

Charles podle televize Sky News o víkendu o cestě telefonicky hovořil se svou matkou královnou Alžbětou II, aby získal její souhlas. Stalo se tak poté, co 95letá britská panovnice minulý týden kvůli problémům se zády zrušila svou účast na tradiční ceremonii k uctění vojáků padlých ve světových válkách.

Témata: Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr)