Britney Spears: Definitivní vítězství u soudu a nejlepší den v životě!

Britney Spearsová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

13. listopadu 2021 20:50

Soud v Los Angeles v pátek ukončil téměř 14 let trvající opatrovnictví týkající se majetku i soukromých záležitostí americké popové zpěvačky Britney Spearsové. Její fanoušci před soudní budovou přivítali rozhodnutí jásotem.

Devětatřicetiletá Spearsová se pátečního soudního slyšení nezúčastnila, na svém instagramovém účtu nicméně uvedla, že jde o nejlepší den v jejím životě.

"Opatrovnictví nad osobou a majetkem Britney Spearsové je tímto ukončeno," uvedla soudkyně Brenda Pennyová po půlhodinovém slyšení, během kterého se proti zrušení opatrovnictví žádná ze zúčastněných stran nepostavila. Hodnota majetku Spearsové se podle soudních dokumentů pohybuje kolem 60 milionů dolarů (zhruba 1,3 miliardy Kč).

Před budovou soudu se sešly desítky fanoušků Spearsové s transparenty na její podporu. "Pro Britney Spearsovou to byl monumentální den," řekl její právní zástupce Mathew Rosengart. Poděkoval rovněž fanouškům z hnutí FreeBritney (Osvoboďte Britney), kteří podle něj měli zásadní vliv na dosažení rozhodnutí o zrušení opatrovnictví.

Opatrovnictví bylo zavedeno kvůli zpěvaččinými dřívějším psychickým obtížím, Spearsová požádala soud o jeho ukončení letos v červnu. Při té příležitosti kritizovala svého otce Jamieho Spearse, který byl od roku 2008 jejím opatrovníkem. Podle zpěvačky ji nutil vystupovat proti její vůli, brát lithium a nedovolil jí se vdát za přítele Sama Asghariho a mít s ním děti.

Soudkyně Pennyová již koncem září uvolnila Jamieho Spearse z funkce opatrovníka. Rosengart se snaží prosadit jeho vyšetřování kvůli možným pochybením při správě dceřina majetku. V pátek nicméně uvedl, že o dalším postupu v této záležitosti bude muset rozhodnout samotná Spearsová.

Témata: Britney Spears