Miro Žbirka (†69): Termín posledního rozloučení a vzkaz manželky Katky!

Miro Žbirka (foto: Lukáš Běhounek) 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. listopadu 2021 11:00

Slovensko a Česko se stále nevzpamatovaly z odchodu Mekyho Žbirky, pomalu je ale čas jít dál. Pozůstalí se v uplynulých hodinách ozvali fanouškům legendárního zpěváka a také oznámili termín posledního rozloučení.

Podle informací serveru super.cz se poslední rozloučení uskuteční za týden, tedy v pátek 19. listopadu, ve strašnickém krematoriu. Fanoušci budou moci sledovat přímý přenos a podepsat do kondolenční knihy před obřadní síní. 

Ve čtvrtek se také ozvala prostřednictvím manželova instagramového profilu Žbirkova manželka Katka, když oznámila, že účty na sociálních sítích bude dál spravovat.

"Budu informovat o všem, co se bude dít a jsem připravená Mekyho plány dotáhnout, jak si přál (dal mi k tomu sám instrukce)," uvedla a rovněž poděkovala za projevy soustrasti a účasti. "Moc mi pomáhá vědět, jak jste Mekyho měli rádi," svěřila se.

Inspirací jsou jí také pozůstalí po jiném zesnulém hudebníkovi Davidu Stypkovi. "Inspirovala mě paní Marie Stypková svým 'dělám jako že je'. Takže: Robme ako že Meky je," vzkázala na závěr Žbirková.

Témata: Miro Žbirka