Sir Elton John se dočkal další královské pocty!

Elton John

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

11. listopadu 2021 19:19

Britský zpěvák Elton John na hradě Windsoru převzal prestižní královské vyznamenání za charitativní projekty a padesátiletou hudební dráhu. Zpěvák, kterému je 74 let, se stal členem Řádu společníků cti, který může mít vedle samotného britského panovníka jen 65 členů. Vyznamenání Johnovi předal princ Charles, informovaly agentury Reuters a AP.

Charitě se Elton John věnuje prakticky celou svou kariéru, v 90. letech založil nadaci pro boj s AIDS, pomocí které vybral miliony liber, píše Reuters.

"Měl jsem úžasný život, hudba byla můj život a tohle jsem dostal za hudbu a za práci pro charitu," řekl John, kterého doprovázel jeho manžel David Furnish. "Připomnělo mi to, kolik je toho ještě potřeba udělat. Více práce pro hudbu, více práce pro charitu a život je úžasný. Mám takové štěstí," dodal.

Řád společníků cti založil v roce 1917 král Jiří V. a patří k nejvyšším britským oceněním. Členy řádu jsou například britský přírodovědec David Attenborough, kanadská spisovatelka Margaret Atwoodová, britská herečka Judi Denchová nebo spisovatelka Joanne Rowlingová. Členy řádu mohou být jen žijící obyvatelé zemí britského Společenství (Commonwealth), přičemž maximální počet nositelů za jednotlivé země je pevně stanoven.

Témata: Elton John