Proč zemřel Dušan Pašek? Nové informace o tragédii, která otřásá Slovenskem!

Dušan Pašek

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. listopadu 2021 16:54

Jak už stars24.cz informoval, Slovenskem otřásá tragická smrt dvou hokejových hvězd. Zatímco jedna z nich zemřela na následky kolapsu při zápase, Dušan Pašek si podle vyšetřovatelů sáhl na život sám. A svůj čin zřejmě dopředu promyslel!

Slovenskem přišlo během jednoho týdne o dva hokejové reprezentanty. Viceprezident iClinic Bratislava Capitals Dušan Pašek ml. si vzal život jen dva dny poté, co zemřel hráč stejného klubu Boris Sádecký.

Ve středu zemřel teprve čtyřiadvacetiletý hráč Boris Sádecký. Zkolaboval při utkání rakouské ICE Hockey League a záchranáři ho na místě několik minut ošetřovali. Následně byl převezen do nemocnice na jednotku intenzivní péče, kde zemřel. 

Jen o dva dny později si vzal život viceprezident stejného klubu Dušan Pašek ml. Šestatřicetiletý bývalý útočník byl synem hokejové legendy Dušana Paška, který se ve svých 37 letech zastřelil.

Podle informací serveru sport24.ck se oběsil nedaleko bratislavské bobové dráhy, přičemž svůj luxusní bílý Mercedes zaparkoval na nedalekém parkovišti. Šokující čin asi plánoval, protože měl být viděn ve čtvrtek v jednom z obchodů s domácími potřebami, jak si kupuje tlusté lano.

Podle zdroje serveru policisté případ vyšetřují jako sebevraždu a i záběry z místa činu naznačují, že si sáhl na život sám. Zřejmě kvůli smrti hráče Sádeckého z jeho klubu.

"Dušan si dával za vinu tuto tragickou událost a Borisova smrt v něm prohloubila zřejmě hrozné myšlenky, které ho dohnaly k šokující sebevraždě," řekl serveru zdroj z klubu.

"Je to obrovská ztráta pro slovenský sport a pro každého, kdo Dušana znal. Měl před sebou celý život a velké plány, jak pomoci slovenskému hokeji. Byl to můj nejlepší přítel a jeho smrt mě hluboce zasáhla," uvedl prezident Bratislava Capitals Ivo Ďurkovič.

Témata: Dušan Pašek Slovensko