Slovenskem otřásá sebevražda! Smrt dvou hokejových hvězd během jednoho týdne!

Boris Sádecký (vlevo)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. listopadu 2021 16:59

Slovenskem přišlo během jednoho týdne o dva hokejové reprezentanty. Viceprezident iClinic Bratislava Capitals Dušan Pašek ml. si vzal život jen dva dny poté, co zemřel hráč stejného klubu Boris Sádecký.

Slovenský hokej zasáhla tragédie už ve středu, kdy zemřel teprve čtyřiadvacetiletý hráč Boris Sádecký. Zkolaboval při utkání rakouské ICE Hockey League a záchranáři ho na místě několik minut ošetřovali.

Následně byl převezen do nemocnice na jednotku intenzivní péče, kde zemřel. Klub s rodinou více informací nezveřejnili, vydali pouze krátké prohlášení.

"S hlubokým smutkem v našich srdcích a lítostí oznamujeme smrt našeho hráče Borise Sádeckého. Upřímnou soustrast rodině a přátelům," napsali na facebookovém profilu Bratislava Capitals.

Tragická smrt nadějného hráče, který byl mládežnickým a juniorským reprezentantem Slovenska na mistrovstvích světa, má další drtivou dohru. Jen o dva dny později si vzal život viceprezident stejného klubu Dušan Pašek ml. Šestatřicetiletý bývalý útočník byl synem hokejové legendy Dušana Paška, který se ve svých 37 letech zastřelil.

Podle slovenských médií byl Pašek od čtvrtka nedostupný a nikomu se nehlásil. V pátek se začaly šířit informace o jeho tragické smrti a ty se následně potvrdily. Policisté ho našli oběšeného v rekreační části bratislavského lesoparku, ke které přijel autem.

Co stálo za sebevraždou není jasné, média ale nevylučují, že by mohla souviset se smrtí Sádeckého. Hráči klubu jsou z dvojnásobné tragédie zdrceni.

Témata: Boris Sádecký hokej Slovensko Dušan Pašek