Královna Alžběta II. se poprvé za 10 dní ukázala na veřejnosti! Jak je na tom?

Královna Alžběta II. 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

1. listopadu 2021 14:49

Zdravotní stav britské královny se zjevně lepší. Z fotografií bulvárního tisku je patrné, že 95letá panovnice dnes ráno sama řídila zelený jaguár, kterým se projela po areálu hradu Windsor nedaleko Londýna. Lékaři přitom královně na konci minulého týdne doporučili, aby ještě nejméně další dva týdny odpočívala, zrušila oficiální návštěvy a vykonávala jen nenáročné pracovní povinnosti.

Královna předminulý týden zrušila plánovanou návštěvu Severního Irska a lékaři jí tehdy doporučili, aby si několik dní odpočinula. V nemocnici pak podstoupila blíže nespecifikovaná vyšetření, načež se vrátila na hrad Windsor. Panovnice se oproti původnímu plánu neúčastní právě zahájené klimatické konference COP26 v Glasgow a nemá se zúčastnit ani jedné ze vzpomínkových akcí na počest válečných veteránů plánované na 13. listopadu.

Podle britského tisku se dnes Alžběta II. projela kolem své rezidence. Na hlavě měla šátek a na očích sluneční brýle. Podle všeho byla ve voze sama. "Fotografie nepochybně uklidní fanoušky královské rodiny, kteří si dělali starosti o její zdraví," komentoval záběry web deníku The Sun. Web listu The Daily Mirror napsal, že to bylo poprvé, co byla královna spatřena venku od noci strávené v nemocnici před zhruba deseti dny.

Ohledně královnina zdravotního stavu nejsou známy žádné podrobnosti. Podle nejmenovaných zdrojů, na něž se odvolává The Sun, je panovnice kvůli náročnému programu a nočnímu sledování televize vyčerpaná. Od dubnového úmrtí manžela prince Philipa měla Alžběta II. podle listu 120 oficiálních povinností.

Témata: Královna Alžběta II.