Alec Baldwin a smrt na place: Režisér poprvé promluvil!

Alec Baldwin 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

24. října 2021 9:16

Po tragickém incidentu, kdy americký herec Alec Baldwin při natáčení filmu Rust zastřelil kameramanku, se ukazuje, kdo Baldwinovi střelnou zbraň podal. Poprvé také promluvil režisér!

Tím, kdo Baldwinovi střelnou zbraň před osudným momentem podal, byl asistent režiséra Dave Halls. Údajně vyšel z budovy, ve které se v tu chvíli natáčelo, vzal rekvizitu z vozíku a následně oznámil, že pistole není nebezpečná. "Studená zbraň!" vykřikl Halls ve filmařském slangu podle oficiálního záznamu.

V pistoli ovšem byl jeden ostrý náboj, uvedla později hollywoodská odborová organizace IATSE. Když Baldwin zmáčkl spoušť, zasáhl do hrudi kameramanku Halynu Hutchinsovou, která po převozu do nemocnice zraněním podlehla. V nemocnici skončil i 48letý režisér Joel Souza, který stál za Hutchinsovou, ten byl ale po ošetření ramene z péče lékařů propuštěn.

V prvním prohlášení od tragického incidentu dnes Souza vyjádřil hluboký smutek nad ztrátou kamarádky a kolegyně. "Byla laskavá, plná života a ohromně talentovaná," uvedl s tím, že mu Hutchinsová pomáhala se zlepšovat. Režisér tragický incident a svá zranění blíže nepopsal. Poděkoval ale za všechny projevy laskavosti a nabídky pomoci.

Vyšetřovatelé vyslechli svědky i Baldwina, policie nicméně zatím nikoho nezatkla ani neobvinila. Nové informace o tragickém momentu byly zahrnuty v žádosti, kterou detektivové v souvislosti se střelbou předložili soudu v Santa Fe. Policie v ní podle zpravodajského webu BBC informuje, že si z místa činu odnesla zakrvácený Baldwinův kostým, munici, inkriminovanou zbraň a další rekvizity. Při čtvrtečním natáčení údajně byly připravené tři pistole a podle policie nebylo ihned jasné, kolik výstřelů na místě padlo.

Témata: Alec Baldwin