Meghan Markle PŘIJDE O TITUL? Američanům došla trpělivost, žádají královnu, aby zasáhla!

Meghan Markle a princ Harry 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. října 2021 16:07

Britská vévodkyně Meghan Markle leze americkým politikům na nervy. Začala se totiž vměšovat do tamní politiky, což se členům republikánské strany nelíbí. Vyzvali proto královnu Alžbětu II., aby zasáhla.

Meghan Markle se po odchodu z Británie snaží veřejně angažovat v USA a kromě podcastů a charitativních akcí je z ní vlivná influencerka. Snaží se o osvětu nejen v oblasti klimatických změn, ale nově i v otázce rodičovské dovolené.

Ta totiž ve Spojených státech neexistuje. Rodina, která si chce pořídit dítě, na něj zkrátka musí mít dostatek peněz, v opačném případě se musí vrátit krátce po porodu do práce a svého potomka svěřit někomu na hlídání. To se ale Meghan nelíbí.

Rozhodla se proto bojovat za práva rodičů, ačkoliv královští experti upozorňují, že z její strany to až zavání pokrytectvím. Meghan se sice nechala slyšet, jak musela v dětství večeřet saláty za 5 dolarů, těžko ale ví, co je chudoba, když navštěvovala soukromé školy, bydlí v sídle za 14 milionů dolarů a sedí na majetku ve výši 100 milionů dolarů.

Její boj za hodnoty ale pobouřil nejen experty, nýbrž i tamní politiky. Republikánská strana proto podle serveru Daily Mail vyzvala královnu, aby začala jednat a Meghan připravila o titul Vévodkyně ze Sussexu, kterým se tak ráda ohání, ostatně právě i ve věci kritiky chybějící rodičovské.

"Zásah paní Markle do americké politiky oživuje v mé mysli otázku, proč ji a Harryho královská rodina prostě nezbaví titulů, zejména když zdůrazňuje, že svou připomínku zasílá jako vévodkyně ze Sussexu," řekl serveru například republikánský kongresman Jason Smith.

Harry a Meghan už ztratili právo na oslovení královská výsost, i když titul jim formálně zůstal. Po odchodu do USA museli také vrátit 2,4 milionu liber, které předtím dostali na renovaci svého britského sídla Frogmore Cottage v hrabství Berkshire poblíž windsorského hradu.

Někdejší prezident Donald Trump také odmítl, že by jim Spojené státy platily za zajištění ochrany. A dvojice se také musela vzdát značky Sussex Royal, kterou měla registrovanou od své svatby. Spojení, které používal i jejich instagramový účet, pro ně přitom znamenalo zdroj příjmů.

Témata: Meghan Markle