Slavný hudebník Ian Anderson otevřeně promluvil o očkování!

Ian Anderson

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

6. října 2021 21:39

Britský skladatel a hudebník Ian Anderson, který se svou skupinou Jethro Tull vystoupí na konci října na třech koncertech v České republice, nabádá fanoušky, aby se nechali očkovat proti koronaviru.

Uvědomuje si, že pravidla návštěv koncertů, kdy se ve většině zemí musí lidé prokázat testem nebo potvrzením o očkování či prodělané nemoci, vyvolávají u některých zájemců o koncert nevoli. "Nikomu se to nelíbí, ale pravidla se musí dodržovat," řekl v rozhovoru s ČTK.

"Někteří lidé jsou naštvaní, nemají rádi, když jim někdo říká, co mají dělat. Ale stejně tak byli naštvaní, když přišel zákaz kouření, pár let předtím kvůli povinným pásům v autech nebo bezpečnostním opatřením na letištích," konstatoval Anderson.

Čtyřiasedmdesátiletý Anderson, který patřil k prvním, kdo v rockové hudbě začal používat flétnu, bude hostem televizního pořadu 7 pádů Honzy Dědka, který Prima odvysílá 12. října. "O koronaviru příliš mluvit nebudeme, je to vážné téma. Doufám, že se budeme bavit hlavně o hudbě, která lidem dodává naději a je něčím, k čemu se v těchto těžkých časech mohou obracet," podotkl.

Témata: Ian Anderson