Princ Charles: Velkolepé plány po nástupu na trůn! Nezůstane kámen na kameni!

Princ Charles

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. října 2021 15:00

Princ Charles věří, že se jednoho dne dočká korunovace a stane se britským králem. Co by následovalo bezprostředně poté, to už následník trůnu dobře promýšlí. Prý by nezůstal kámen na kameni.

Královna Alžběta se sice těší dobrému zdravotnímu stavu, přece jen ale oslavila již 95. narozeniny. Následníkem trůnu je princ Charles, který už přemýšlí nad tím, jak po svém nástupu naloží s královským majetkem. Nijak se přitom netají plány na určitou redukci monarchie.

Týkat by se měla i nemovitostí včetně té nejznámější Buckinghamského paláce. Budoucí král by rád co nejvíce zmenšil obytné prostory a umožnil maximální přístup veřejnosti. 

S větší přístupností se ostatně již počítá, momentálně probíhá nákladná rekonstrukce. Po jejím dokončení bude palác otevřen celoročně, nyní je možné ho navštívit jen mezi dubnem a zářím. 

Charles chce upravit také skotský zámek Balmoral z rezidence na muzeum současné panovnice. Prince Williama a jeho ženu pak chce přesvědčit, aby se přestěhovali z Kensingtonského paláce do Windsoru. 

Témata: Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr)