Jean-Paul Belmondo: Pohřeb oplakal i Pierre Richard!

Jean-Paul Belmondo 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

14. září 2021 11:22

V kostele Saint-Germain-des-Prés v centru Paříže se minulý týden uskutečnil dvouhodinový pohřeb francouzského herce Jeana-Paula Belmonda, který zemřel minulé pondělí ve věku 88 let. Rozloučila se s ním nejen veřejnost, ale i hvězdy francouzského filmu!

Belmondovy pozůstatky ke kostelu přivezl tmavý vůz a rakev do kostela na ramenou vnesli čtyři muži v černých oblecích, na něž u vchodu čekal kněz ve fialovém rouchu. Před zavřením masivních dřevěných dveří chrámu do něj mezi posledními vešly Belmondovy děti Paul a Stella.

Prostranství před kostelem zaplnili již ráno fanoušci francouzského filmu, kteří přinesli množství květin. Lidé potleskem vítali Alaina Delona, kterého na pohřeb dlouholetého hereckého kolegy doprovodil syn Anthony Delon. Alain Delon si na žádost fotografů na několik okamžiků sundal protikoronavirovou roušku a pozdravil novináře i veřejností.

"Jsem velmi smutný z toho, co se stalo. Ale mám velkou radost z toho, jak se zachoval svět a Francouzi. Vidíte, jsou tu všichni. Je to úžasné," řekl stanici BFM TV před kostelem další z francouzských herců Pierre Richard.

Rodina, politici a množství dalších lidí se s oblíbenou hvězdou stříbrného plátna loučili ve čtvrtek v pařížské Invalidovně během slavnostního pietního aktu. Po skončení tohoto ceremoniálu mohli zájemci přijít k vystavené rakvi, aby dali herci své poslední sbohem.

O tuto možnost stály tisíce lidí, kteří neváhali čekat až tři hodiny. Stovky metrů dlouhá fronta se před Invalidovnou vinula ještě o půlnoci. O Belmondově popularitě podle BMF TV svědčí i věková rozmanitost lidí, kteří se s ním přišli rozloučit.

Témata: Jean-Paul Belmondo Pierre Richard