Jennifer Lopez se v USA postarala o nebezpečný trend! Umírají při něm lidé!

Jennifer Lopez 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

11. září 2021 20:25

Zájem o modelaci hýždí brazilskou metodou Brazilian Butt Lift roste navzdory jejím rizikům. Procedura má nejvyšší úmrtnost ze všech kosmetických zákroků, ale mnoho žen to neodstraší. Vidí totiž vzor v takových hvězdách, jako je Jennifer Lopez!

Průkopnická metoda je připisována brazilskému lékaři Ivu Pitanguyovi, který ji představil v 60. letech minulého století. Pomalu migrovala na sever, až nakonec získala popularitu ve Spojených státech kolem roku 2010 díky Jennifer Lopezové, Kim Kardashianové a Nicki Minaj, ženám obdivovaným pro jejich pozadí.

Od té doby se objem vpichovaného tuku jen zvyšuje. Nikdo jistě neví, jaké to bude mít dlouhodobé následky. Zákroku, který obvykle stojí až 15.000 dolarů a nehradí ho zdravotní pojišťovny, totiž spočívá v tom, že se odsaje tuk z oblasti boků, stehen nebo břicha a vpraví se do hýždí.

Důvod, proč je tak nebezpečný, je celkem jasný. V hýždích se nachází kapiláry, žíly a tepny, přičemž některé z nich jsou velké asi jako nápojové brčko. Jsou napojené na dolní dutou žílu, která odvádí odkysličenou krev z dolní poloviny těla do pravé síně srdeční.

Chirurgové vstřikují tuk do hýždí pomocí kanyly nebo dlouhých kovových tyček. Někdy je pro ně ale obtížné odhadnout, kam přesně ho vpravují. Odehrály se případy, kdy tuk vpíchli do hýžďových svalů nebo těsně pod ně, odkud se může dostat přímo do srdce nebo plic, čímž zabrání průtoku krve a způsobí okamžitou smrt.

Lidé při zákroku dodnes umírají. Zejména v nízkonákladových a velkoobjemových centrech, které se obvykle nacházejí v Las Vegas, Los Angeles a Miami, v péči neatestovaných lékařů nebo lidí, kteří dokonce ani nejsou chirurgové.

Témata: Jennifer Lopez Plastické operace