Phil Collins vyráží dech: Kvůli chatrnému zdraví už NEBUDE HRÁT!

Phil Collins 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

11. září 2021 8:19

Britský hudebník Phil Collins v rozhovoru se stanicí BBC přiznal, že už stěží udrží v ruce bubenickou paličku a kvůli chatrnému zdraví musí při živých vystoupeních na pódiu sedět. Jeho nevalný zdravotní stav ho podle jeho slov frustruje. Na podzimním turné kapely Genesis bude zpívat, ale k bubnům místo něj usedne jeho syn Nic.

"Mám jisté fyzické obtíže a je to velmi frustrující, protože bych chtěl tam nahoře (za bubny) hrát já. Stěží udržím v ruce paličku, takže to není možné," uvedl Collins v rozhovoru s BBC, kterým propagoval nadcházející podzimní turné Genesis, která se na pódia vrací po 14 letech, 54 let od vzniku.

Sedmdesátiletý zpěvák a bubeník podstoupil v letech 2009 a 2015 operace zad, které poškodily jeho nervovou soustavu. Trpí také cukrovkou, píše agentura Reuters.

Britská progresivní rocková kapela Genesis slavila největší úspěchy v 70. letech. Phil Collins se v 80. a 90. letech velmi úspěšně vydal na sólovou dráhu. Proslavily ho hity "In the Air Tonight" nebo "One More Night". V roce 2011 ukončil kariéru, o šest let později se ale na pódium opět vrátil.

Připravované turné Genesis je podle Collinse pro kapelu "ukládáním ke spánku". Všichni její členové už jsou podle zpěváka "pánové jistého věku". Bubeník a zpěvák také zdůraznil, že jako odchod nynější turné chápe jen on, za ostatní prý mluvit nechce.

Témata: Phil Collins