Francie se loučí s Belmondem (†88): Podrobnosti státního pohřbu!

Jean-Paul Belmondo se synem.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. září 2021 12:10

Francie na začátku nového týdne zasáhla zpráva z nejsmutnějších. Ve věku 88 let zemřela legenda tamní kinematografie Jean-Paul Belmondo. Země se s ním samozřejmě náležitě rozloučí.

Belmondo se ve čtvrtek dočká státního ceremoniálu v pařížské Invalidovně, který býval v minulosti vyhrazen pouze vojákům, ale nyní ho stát může vystrojit i významným osobnostem z jiných oborů lidské činnosti. 

O obřadu informoval Elysejský palác, který vše konzultoval s hercovou rodinou. Prezident Emmanuel Macron již včera označil Belmonda za národní klenot, na kterém si každý něco našel. I proto nejspíš dosáhl takové popularity, a to nejen ve Francii, ale například i u nás.

Proto se k úmrtí legendy francouzské kinematografie vyjadřovali také čeští politici. "Zemřel Jean-Paul Belmondo. Frajer, kterého jsem vždy obdivoval a který mě uměl pobavit. Bude mi chybět," napsal na twitteru premiér Andrej Babiš (ANO). 

Na herce dnes vzpomínají všechna francouzská média, jeho fotografie plní titulní stránky novin i sociální sítě. Deníky vyzdvihují jeho schopnost ztvárnit v podstatě jakoukoliv roli a připomínají kaskadérské kousky.

Témata: Jean-Paul Belmondo