Elton John chystá nové album! Vystoupí na něm Dua Lipa, Gorillaz, Miley Cyrus nebo Stevie Wonder!

Elton John 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

2. září 2021 20:52

Hvězda britského popu, zpěvák Elton John, dnes oznámil, že příští měsíc vydá nové album nazvané The Lockdown Sessions, které vzniklo během uzávěry vynucené pandemií covidu-19.

Album obsahuje 16 skladeb, včetně deseti nových písní, a vyjde 22. října. Na jeho vzniku se podílela řada dalších známých umělců, jako je zpěvačka Dua Lipa, hudební skupina Gorillaz, rapper Lil Nas X, zpěvačky Miley Cyrusová, Nicki Minaj, Stevie Nicksová a hudebník Stevie Wonder, napsala agentura AFP.

"Poslední věcí, kterou bych čekal během uzávěry, bylo udělat nové album Ale jak postupovala opatření proti pandemii, rodily se jednorázové projekty," vysvětloval hudebník. "Některé nahrávací relace se musely konat na dálku, přes Zoom, což jsem samozřejmě nikdy dřív nedělal," poznamenal interpret hitů Your Song a Candle in the Wind.

Jiné nahrávání se zase odehrávalo za přísných pravidel, takže umělce oddělovaly skleněné panely. "Ale všechny kusy byly opravdu zajímavé a různorodé. Byly to úplně jiné věci, než kterými jsem známý. Donutilo mě to vyjít z pohodlné zóny na zcela nové území," popsal.

Témata: Elton John