Zemřel legendární fotbalový útočník Gerd Müller (†75)!

Gerd Müller

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

15. srpna 2021 16:16

Ve věku 75 let dnes zemřel legendární německý fotbalista a jeden z nejlepších střelců historie Gerd Müller. Kanonýr s přezdívkou "Bombarďák" získal s reprezentací a Bayernem Mnichov téměř všechny významné trofeje včetně titulu mistra světa i Evropy.

Někdejší postrach soupeřových brankářů trpěl v posledních letech Alzheimerovou chorobou a žil v domě s pečovatelskou službou. O úmrtí krále střelců na MS 1970 i Euru o dva roky později informoval Bayern Mnichov.

"Dnešek je pro Bayern a jeho fanoušky smutným, černým dnem. Gerd Müller byl nejlepším útočníkem, který tu kdy byl, a férovým člověkem a osobností světového fotbalu," uvedl v prohlášení předseda bavorského klubu Herbert Hainer.

"Jsme spojeni hlubokým zármutkem s jeho ženou Uschi a jeho rodinou. Bez Gerda Müllera by Bayern nebyl klubem, který dnes všichni milujeme. Jeho jméno a vzpomínka na něj budou žít věčně," prohlásil Hainer.

Příčinu fotbalistovy smrti Bayern nezveřejnil. "Je jednou z největších legend klubu. Jeho úspěchy jsou nepřekonatelné a budou navždy součástí úžasných dějin Bayernu a celého německého fotbalu. Gerd Müller stojí jako hráč a člověk za Bayernem a jeho proměnou v jeden z největších klubů na světě jako nikdo jiný. Navždy bude v našich srdcích," prohlásil výkonný ředitel Mnichovanů Oliver Kahn.

Témata: Gerd Müller