Legendární Robert Plant představil další plány!

Robert Plant

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

13. srpna 2021 16:47

Bývalý frontman legendární rockové kapely Led Zeppelin Robert Plant a country zpěvačka a hudebnice Alison Kraussová chystají po více než deseti letech další společné album. Deska ponese název Raise the Roof, vyjde 19. listopadu a bude sestavena podle podobného receptu, který prvnímu albu Planta a Kraussové nazvanému Raising Sand vynesl hlasitou chválu kritiky a šest cen Grammy, píše server Variety.

Producentem nového alba bude opět T Bone Burnett, který dal dohromady nejlepší sestavu svých studiových hráčů, uvádí Variety. Podobně jako u Raising Sand budou na albu převážně předělávky méně známých písní od proslulých jmen rockové, bluesové a country hudby, jako Merle Haggard, Allen Toussaint nebo The Everly Brothers. Jedna z písní bude autorská a pochází z dílny Planta a producenta Burnetta.

Plant s Kraussovou dnes zveřejnili první singl z chystané nahrávky zvaný Can’t Let Go, který složil zpěvák Randy Weeks. Dvojice se chystá příští rok vyrazit s novým albem na turné, ještě však neoznámila žádná konkrétní místa a data. Při předchozím turné v roce 2008 přijeli do řady evropských zemí včetně Německa, Belgie, Francie, či Nizozemska, do Česka však nezavítali.

Plant proslul v 60. a 70. letech svým energickým vokálem v čele legendární rockové formace Led Zeppelin. V nahrávkách s Kraussovou se však položil do umírněnější polohy inspirované nashvillským blues.

Kraussová za svou kariéru získala 27 cen Grammy, což je čtvrtý nejvyšší počet v historii ocenění. Z žen ji překonává pouze zpěvačka Beyoncé.

Album Raising Sand získalo uznání kritiků po celém světě, mnozí jej označovali za vrchol kreativní kariéry obou hudebníků. Deska se dostala na druhou příčku žebříčku Billboard 200 a zaznamenala platinové prodeje.

Témata: Robert (hudebník) Plant