SLZY jednoho z NEJ fotbalistů světa! Messi potvrdil konec v Barceloně!

Lionel Messi jen těžce nesl loučení s Barcelonou. (8.8.2021)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. srpna 2021 15:55

I v konkurenci posledního dne letní olympiády v Tokiu šlo nejspíš o největší sportovní událost dne. Jeden z nejlepších hráčů fotbalové historie Lionel Messi se po jednadvaceti letech rozloučil s Barcelonou.

Hvězdného Argentince během nedělní tiskové konference několikrát přemohly emoce, kapesníkem si musel utírat slzy. Není divu, za žádný jiný klub zatím v profesionální kariéře nehrál. Teď bude muset...

Okolnosti jeho odchodu z katalánského velkoklubu, který tíží finanční potíže, jsou přinejmenším zvláštní. Messi podle svých slov počítal s prodloužením smlouvy, které bylo s vedením domluvené. Kvůli enormním dluhům jej ale Barcelona nemohla uskutečnit.

"Jsem opravdu smutný, protože jsem nechtěl odejít. Miluju Barcelonu a přál jsem si zůstat. Nemůžu být pyšnější na to, co jsem v tomto městě dokázal a zažil," řekl dnes legendární fotbalista.

Messi odehrál za Barcu 778 soutěžních zápasů a vstřelil neuvěřitelných 672 gólů. S klubem hned desetkrát triumfoval ve španělské lize, čtyři primáty přidal v nejprestižnější klubové soutěži Lize mistrů.

Témata: Lionel Messi FC Barcelona