Chris Evans a Ryan Gosling v Praze! Co tady dělají?

Chris Evans 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. července 2021 17:46

Hollywoodské hvězdy Chris Evans a Ryan Gosling jsou v Praze. Účastní se tady natáčení filmu The Gray Man z dílny Netflixu!

The Gray Man je podle firmy Netflix s rozpočtem 200 milionů dolarů nejdražším snímkem v její historii.

Akční thriller se natáčí podle stejnojmenného knižního bestselleru Marka Greaneyho z roku 2009 a hlavní role v něm hrají američtí herci Chris Evans a Ryan Gosling.

Část děje se odehrává v Praze, která se tak ve filmu objeví přiznaně, na rozdíl od některých dřívějších hollywoodských produkcí, ve kterých byly pražské scenérie prezentovány jako jiné země, nejčastěji Rusko.

Natáčelo se například u Národního muzea, scéna se ale ve filmu bude pravděpodobně tvářit jako z německy mluvící země. Na provizorním plotu, uprostřed něhož je brána se závorou, byla umístěna řada nápisů v němčině.

Nápis ve stejném jazyce na nedaleké provizorní budově uváděl "parkoviště pro zaměstnance, severní vstup". Zahraniční poznávací značky chystali pracovníci produkce na místě i na vozy, které se ve scéně objeví.

Česká metropole je u zahraničních filmařů poměrně populární. Nedávno se v Praze objevil herec Adam Sandler, který hraje v celovečerním filmu Netflixu podle knihy Kosmonaut z Čech (Spaceman of Bohemia).

Do Prahy se vrátil i Orlando Bloom, aby tu natáčel druhou řadu seriálu Carnival Row z produkce Amazonu. Dříve se v Praze točily například akční thrillery Mission: Impossible a Bournova identita, komiksový Hellboy nebo bondovka Casino Royale.

Témata: Chris Evans Ryan Gosling