Britney Spears u soudu: Umožňujete mému otci, aby mi ničil život! Chcete, aby se cítila šílená!

Britney Spears 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. července 2021 15:56

Americká zpěvačka Britney Spearsová získala právo vybrat si nového právního zástupce, který ji bude zastupovat v kauze opatrovnictví majetku. Ten nyní spravuje její otec Jamie Spears. Umělkyně soud opět žádala, aby nad jejími osobními i finančními záležitostmi již neměl dohled a v slzách správcovství označila za "kruté", napsaly zahraniční agentury.

"Umožňujete mému otci, aby mi ničil život," oznámila Spearsová lonsangeleské soudkyni. "Mám právo se mého otce zbavit a obžalovat ho ze zneužívání opatrovnictví," uvedla zpěvačka.

Devětatřicetiletá Spearsová nesmí spravovat svůj majetek v hodnotě 60 milionů dolarů posledních 13 let kvůli svým předchozím psychickým obtížím. Otce viní, že ji nutil vystupovat proti její vůli, brát léky, nebo nedovolil vdát se za přítele a mít s ním dítě.

Při zhruba deseti minutovém telefonickém hovoru se soudem zpěvačka uvedla, že se otce "extrémně bojí" a že ji unavují četná psychologická testování, kterými si v posledních letech prošla.

"Nejsem dokonalá ... ale jejich cílem je, abych se cítila jako šílená," uvedla Spearsová.

Je to teprve podruhé, co slavná zpěvačka veřejně vystoupila před soudem. V minulosti byly všechny záznamy i sama přelíčení neveřejné, důvodem byl důvěrný charakter informací o zdravotním stavu Spearsové. Letos však zpěvačka prostřednictvím obhajoby požádala o veřejné slyšení, první, při kterém správu označila za hloupou a nepatřičnou, se konalo minulý měsíc. Její dosavadní mlčení podle ní bylo mylně považováno za souhlas s opatrovnictvím.

Soudkyně Brenda Pennyová schválila, aby Spearsovou od nynějška zastupoval někdejší federální prokurátor Mathew Rosengart. Předchozí, soudem přidělený právník z pozice odešel minulý týden. Rosengart v minulosti zastupoval hollywoodské hvězdy herce Seana Penna nebo režiséra Stevena Spielberga a dnes Jamieho Spearse vyzval, aby se opatrovnictví zpěvaččina majetku vzdal.

"Tohle nefunguje. To víme," uvedl Rosengart. Jeho prvním krokem bude podle agentury Reuters vyplnit formální žádost o ukončení správy nad majetkem.

Před soudem se dnes na podporu Spearsové setkaly desítky fanoušků a příznivců hnutí za osvobození zpěvačky Free Britney. Menší shromáždění se konalo i u Lincolnova památníku ve Washingtonu.

Témata: Britney Spears