ŠOK v Německu! Hudební ceny vyhráli rappeři oslavující antisemitismus! Židé zuří!

Kollegah & Farid Bang 5

Autor: Lelková, stars24.cz

15. dubna 2018 15:25

Rappeři Kollegah a Farid Bang, kteří se rapování věnují již od puberty, získali hudební ocenění Echo v kategorii hiphopové hudby. Avšak jejich texty oslavují holokaust a to se nelíbí nejen Židům, ale i ostatním umělcům.

Od pátečního večera, kdy probíhalo předání hudebních cen Echo, se strhla velká vlna názorů a většina negativních! Jejich vítězné album s názvem Jung, Brutal und Gutaussehend 3 (Mladí, brutální a dobře vypadající 3) obsahuje mnoho nevhodných veršů!

„Mé tělo je vypracovanější než vězňů z Osvětimi“ nebo „Udělej zas nějaký holokaust, přijď s Molotovovým koktejlem“. Právě díky těmto větám se Židé bouří. Není náhoda, že jeden z rapperů Kollegah byl v minulosti obviněn z antisemitismu kvůli videoklipu, ve kterém ztvárnil postavu Žida jako vůdce a hlavu celosvětového bankovního spiknutí.

Bývalá předsedkyně německé Ústřední rady Židů Charlotte Knoblochová prohlásila že, udělení ceny Echo těmto rapperům je zničující znamení. Ve společnosti se množí známky antisemitismu, to zejména na školách, a tito interpreti svým nevhodným poselstvím oslovují miliony mladých lidí. Celá tato záležitost je o to nevhodnější, jelikož ten samý den, kdy se konalo udílení cen, si Izrael připomínal smrt šesti milionů Židů zavražděných za nacismu. Německý ministr zahraničí Heiko Maas okomentoval tuto událost na Twitteru.„Jsou prostě odporné. Že je taková cena udělena v den připomínky holokaustu, to je prostě ostudné,“ napsal.

Oproti tomu se rappeři brání tím, že jde o výraz umělecké tvorby.„Nemluvíme tady o politických názorech, ale o hudbě a umění,“ řekl Bang agentuře DPA před ceremoniálem. „Samozřejmě jsme si vědomi, že jsme překročili určitou hranici,“ dodal. „Nebyl v tom žádný negativní záměr, nanejvýš trocha lehkovážnosti.“

Témata: Německo Kollegah & Farid Bang holocaust židé