Princové Harry a William představili světu památku na Dianu!

Princ Harry a jeho bratr William odhalili sochu Diany

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. července 2021 16:16

Britští princové William a Harry tento týden v den nedožitých 60. narozenin své matky, princezny Diany, odhalili její novou sochu v zahradách Kensingtonského paláce. Podívejte se, jak celá událost proběhla.

"Dnes, kdy bychom slavili 60. narozeniny naší matky, si připomínáme její lásku, sílu a charakter - vlastnosti, které z ní učinily zastánkyni dobra, jež změnila mnoho životů k lepšímu. Každý den si přejeme, aby tu ještě byla s námi, a doufáme, že tato socha se stane symbolem jejího života a odkazu," uvedli princové v prohlášení.

Kromě synů princezny Diany byli u odhalení bronzové sochy i tři její sourozenci a také autor díla Ian Rank-Broadley. Realisticky ztvárněné sousoší představuje Dianu, která kolem ramen drží dvě děti, chlapce a dívku. Dvojice má symbolizovat její charitativní činnost, která se často zaměřovala právě na děti.

Akce původně zamýšlená jako veřejná se nakonec konala jen v úzkém kruhu. Harry kvůli ní do Británie přiletěl s předstihem, aby stihl absolvovat povinnou karanténu kvůli koronaviru. Ani jeden z bratrů na ceremonii nehovořil, navzájem se ale k sobě chovali přátelsky, usmívali se a živě konverzovali s příbuznými.

Témata: Princ Harry Princ William