Megastar Billie Eilish vyráží dech! Promluvila o obtěžování!

Billie Eilish 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. května 2021 20:30

Nevhodné chování s obtěžováním není častější v hudebním průmyslu, je všudypřítomné. Takto se v rozhovoru s časopisem Vogue vyjádřila americká popová hvězda Billie Eilish. Mladá zpěvačka řekla, že nezná jedinou ženu, která za sebou nemá "divnou" nebo "opravdu špatnou" zkušenost.

Slova o rozšířenosti sexuálního obtěžování zazněla, když 19letá interpretka hovořila o svém novém singlu Your Power (Tvoje moc), který popsala jako "otevřený dopis lidem, kteří zneužívají, hlavně mužům". Vyjádřila přání, aby se lidé nesnažili dopídit, o kom píseň je, ale aby si z písně odnesli obecnější vzkaz.

"Opravdu to není o jednom člověku. Možná si řeknete: 'Je to tím, že je v hudebním průmyslu.' Ne, kámo. Je to všude. Neznám jedinou holku nebo ženu, která neměla divnou zkušenost nebo opravdu špatnou zkušenost," řekla sedminásobná držitelka ceny Grammy. "A muži taky, mladí kluci se pořád stávají oběťmi," dodala.

Podle autorky rozhovoru byla obětí sexuálního zneužití i sama zpěvačka, a to "když byla mladší". "Detaily jsou její věc. Později je mi řečeno, že nešlo o nikoho z hudebního průmyslu. Zaměřovat se na to jako na něco mimořádného by podkopávalo její argument o systémové povaze zneužívání," napsala novinářka Laura Snapesová.

Rozhovor je součástí nového čísla Vogue, v němž je Billie Eilish s fotkou na obálce hlavní hvězdou. Na konci července se očekává vydání jejího druhého studiového alba.

Témata: Billie Eilish