Královna Alžběta II. už netruchlí? Takhle ji dnes viděli!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. dubna 2021 18:14

Britská královna Alžběta II. byla dnes poprvé od smrti svého manžela, prince Philipa, vyfotografována při výkonu oficiálních povinností. Prostřednictvím videokonference se z hradu Windsor spojila s nově jmenovanými velvyslankyněmi Lotyšska a Pobřeží slonoviny, které s ní hovořily z Buckinghamského paláce. Na svých internetových stránkách o tom informuje BBC.

Na snímcích z dnešního virtuálního setkání se královna oblečená v bledě modrém kostýmku usmívá. Na krku má trojřadý perlový náhrdelník.

Ve dnech, které následovaly po smrti jejího 99letého manžela, královna sice přijala několik lidí, z těchto setkání ovšem nevznikly fotografie.

V pátek královské rodině skončilo dvoutýdenní období smutku v souvislosti s úmrtím vévody z Edinburghu. Minulý týden Alžběta II., která královský post zastává nejdéle v dějinách Británie, oslavila 95. narozeniny. Při této příležitosti poděkovala lidem z celého světa za podporu a laskavost, kterou královské rodině projevili po smrti prince Philipa.

Také ostatní členové královské rodiny se znovu plně zapojili do svých povinností. Princ William a jeho manželka Catherine dnes navštívili rodinnou farmu v hrabství Durham, kde se kromě jiného střídali v řízení traktoru. Vévoda a vévodkyně z Cambridge ve čtvrtek oslaví desáté výročí svatby.

Témata: Královna Alžběta II.