Princ Philip zemřel: Prezident Zeman zavzpomínal na společné setkání!

Princ Philip, vévoda z Edinburghu 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. dubna 2021 17:17

Celý svět dnes zasáhla zpráva o úmrtí britského prince Philipa, výjimkou není ani Česká republika. Jménem jejích občanů kondoloval královské rodině prezident Miloš Zeman. Co vzkázal?

Kondolenci zaslal královně Alžbětě do Buckinghamského paláce také český prezident Miloš Zeman. "S hlubokým zármutkem jsem se dozvěděl o skonu Jeho královské Výsosti vévody z Edinburghu," uvedl a zavzpomínal na společné setkání.

"Před nedávnem jsme si připomínali 25 let od Vaší návštěvy Prahy, kdy jsem měl možnost se s Vámi a Vaším manželem, princem Philipem, osobně setkat. Byla to pro mě tenkrát mimořádná čest," svěřila se hlava státu.

Zeman považoval prince Philipa za jedinečnou osobnost. "Jeho celý život je svým způsobem neuvěřitelnou kronikou moderních dějin nejen Velké Británie, ale celé Evropy. Jsem přesvědčen o tom, že jeho výjimečný odkaz bude v našich srdcích žít i nadále," konstatoval.

"Vaše Veličenstvo, dovolte mi, abych jménem svým i jménem občanů České republiky vyjádřil Vám, rodině i britským občanům upřímnou soustrast," dodal Zeman. 

Témata: Princ Philip Miloš Zeman