Zemřel Yaphet Kotto (†81): Zahrál si ve Vetřelci či padoucha v bondovce!

Yaphet Kotto a Roger Moore v bondovce Žít a nechat zemřít.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. března 2021 9:11

Ve věku 81 let zemřel americký herec s kamerunskými kořeny Yaphet Kotto, známý z Vetřelce či bondovky Žít a nechat zemřít. Často hrál také v televizních projektech, dokonce byl nominován na jednu z prestižních cen.

Informaci o úmrtí Kotta potvrdil magazínu Variety jeho agent Ryan Goldhar, příčina smrti není známa. Už v pondělí večer se s manželem prostřednictvím sociální sítě Facebook rozloučila jeho manželka Tessie Sinahonová.

Amerického herce proslavily především dvě role, které jsou dobře známé i českým divákům. V roce 1973 se objevil v bondovce Žít a nechat zemřít s Rogerem Moorem v hlavní roli. Kotto ztvárnil hlavního padoucha, kterým byl Mr. Big.

O šest let později si pak harlemský rodák zahrál v kultovním sci-fi hororu režiséra Ridleyho Scotta Vetřelec, kde se v roli Parkera stal jednou z obětí vetřelce.

Kotto byl v USA také hojně obsazovaným televizním hercem. V 70. letech si dokonce za jeden ze snímků pro televizi vysloužil nominaci na Emmy. V 90. letech pak zářil v seriálu Zločin v ulicích.

Témata: Yaphet Kotto úmrtí