Viggo Mortensen a Colin Farrell: Neuvěříte, kde se spolu objeví!

Viggo Mortensen

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

14. března 2021 15:39

hystaný film o dramatické záchraně mladých fotbalistů a jejich trenéra ze zaplavené thajské jeskyně, která se v roce 2018 dostala na titulní strany světových médií, bude mít hvězdné obsazení. Ve snímku režírovaném držitelem Oscara Ronem Howardem se objeví kromě řady thajských herců Viggo Mortensen, Colin Farrell a Joel Edgerton.

Dvanáct chlapců z fotbalového týmu ve věku mezi 11 a 16 roky s 25letým trenérem zůstali v jeskyni uvězněni 23. června 2018. V podzemí je uzavřela stoupající voda, kvůli které ustupovali stále hlouběji do jeskyně. Záchranáři fotbalisty nakonec objevili 2. července na vyvýšené plošině čtyři kilometry od ústí jeskyně. Od té doby je zásobovali potravinami a připravovali evakuaci.

Po odčerpání velkého množství vody z jeskyně byly některé úseky cesty ven schůdné pěšky, část trasy musely ale děti zvládnout pod vodou a musely proplout velmi úzkými tunely. Někteří z hochů přitom neuměli plavat. Osmnáctidenní drama sledovala napjatě média po celém světě. Celý fotbalový tým byl nakonec zachráněn.

Autorem scénáře je William Nicholson, který mimo jiné spolupracoval na filmu Gladiátor, režírovat bude Ron Howard, který získal Oscara za snímek Čistá duše. Mortensen, jenž se proslavil jako Aragorn v sérii Pán prstenů, Farrell a Edgerton si zahrají jeskyňáře a potápěče, kteří pomáhali při záchranné akci. Natáčení by mělo začít již tento měsíc v Austrálii a Thajsku.

Témata: Colin Farrell Viggo Mortensen