Další reakce na třeskavý rozhovor s Meghan: Princ William promluvil!

Princ William a vévodkyně Kate 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. března 2021 20:56

Britská královská rodina není rasistická, zdůraznil princ William v reakci na velmi diskutovaný rozhovor, v němž jeho bratr Harry s manželkou Meghan mluvili o důvodech svého odchodu z Británie.

Meghan, která je rasově smíšeného původu, si v rozhovoru mimo jiné postěžovala, že se nejmenovaný člen královské rodiny ptal, jak tmavou pleť může mít jejich syn, až se narodí. Uvedla také, že intenzivní tlak okolí i médií ji dohnal až k myšlenkám na sebevraždu.

William, který je po svém otci druhý v pořadí v následnictví na britský trůn, řekl, že od interview se svým bratrem ještě nemluvil, ale že to plánuje. William se tak vyjádřil při dnešní návštěvě jedné ze škol na východě Londýna, kam s manželkou Kate zavítal u příležitosti návratu anglických dětí do škol po dlouhé koronavirové pauze.

Harry předtím v rozhovoru s moderátorkou Oprah Winfreyovou prohlásil, že v současnosti nemají s Williamem blízký vztah. "Mám Williama moc rád, je to můj bratr, prošli jsme si spolu mnohými těžkostmi a máme společné zkušenosti. Teď jsme ale každý na jiné cestě," podotkl Harry.

Obvinění z rasismu a špatného zacházení, které Harry a Meghan vznesli v rozhovoru odvysílaném v pondělí večer americkou stanicí CBS, královskou rodinu zasáhlo a Buckinghamský palác na ně reagoval v úterý ve svém prohlášení. To však spory nijak neurovnalo.

Témata: Meghan Markle Princ William