Šok na Césarech! Herečka se na protest celá odhalila!

Corinne Masierová (vlevo) se během večera svlékla

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. března 2021 18:27

Herečka Corinne Masierová se při pátečním předávání francouzských filmových cen César vysvlékla na jevišti donaha na protest proti dlouhodobému uzavření divadel a kin kvůli pandemii nemoci covid-19.

Na prsou měla napsané heslo "bez kultury není budoucnost" a na zádech vzkaz "vrať nám umění, Jeane" adresovaný premiérovi Jeanu Castexovi.

Sedmapadesátiletá Masierová, která měla předat ocenění za nejlepší kostým, si na slavnostní večer vzala na sebe oslí kůži a krví potřísněné šaty, které si před zraky přítomných ze sebe svlékla, uvedl server BBC News.

Francouzská obdoba Oscarů bývá v běžných dobách největší událostí francouzského filmového kalendáře, v letošním roce se ale slavnostní večer odehrál v omezeném rozsahu - akce se účastnili pouze nominovaní a předávající cen.

Přístup francouzské vlády k řešení koronavirové krize odsoudila již při zahajovací řeči moderátorka večera a jedna z nejznámějších francouzských komiček Marina Foisová. Kritizovala mimo jiné ministryni kultury Roselyne Bachelotovou a podivila se, že si během krize našla čas na napsání knihy. "Ztrácím ve vás důvěru," řekla.

Hercům, hudebníkům a dalším umělcům dochází trpělivost s francouzskou vládou, která odmítá stanovit termín pro znovuotevření divadel, kin, muzeí, galerií a koncertních síní. "Omezili pohyb mladých lidí, zavřeli naše kina a divadla a zakázali koncerty, aby mohli otevřít kostely," postěžovala si Foisová.

Témata: Corinne Masierová