JE TO TADY! Buckinghamský palác se vyjádřil k tvrzení Harryho a Meghan!

Meghan Markle

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. března 2021 20:07

Buckinghamský palác po téměř dvou dnech prolomil mlčení ohledně kontroverzního televizního rozhovoru prince Harryho a jeho manželky Meghan. V dnešním prohlášení vydaném ve jménu královny Alžběty II. uvádí, že podrobnosti o problémech páru zarmoutily celou rodinu. Znepokojivá je prý zejména nastolená rasová otázka, problematickým bodům se bude královský dvůr věnovat v soukromí.

V rozhovoru, který v noci na pondělí SEČ odvysílala americká televize CBS, Meghan obvinila rodinu svého muže z rasistických úvah a uvedla, že kvůli tlaku nejbližšího okolí i médií pomýšlela na sebevraždu.

Harry zase hovořil o tom, že se coby vysoce postavený člen královské rodiny cítil uvězněný a že rodina podle něj Meghan dostatečně nepodporovala.

"Celou rodinu zarmoutilo, když se dozvěděla o celém rozsahu toho, jakou výzvou pro Harryho a Meghan poslední roky byly," reagoval dnes Buckinghamský palác.

"Nastolené otázky, zejména ta rasová, jsou znepokojivé. Jakkoli se některé vzpomínky mohou rozcházet, jsou brány velmi vážně a rodina se s nimi vypořádá soukromě," pokračuje komuniké.

Rozhovor královského páru s moderátorkou Oprah Winfreyovou otevřel další kapitolu v pokračujícím příběhu o snaze Harryho a Meghan vybudovat si život mimo mantinely britské monarchie.

Plán odstoupit od svých dřívějších rolí princ a jeho manželka oznámili loni v lednu, poslední oficiální vystoupení pak absolvovali přibližně před rokem. Nyní žijí v Kalifornii.

Nedělní rozhovor s Winfreyovou měl obrovskou publicitu a rozdělil komentátory nejen v Británii. V USA jej podle prvních odhadů sledovalo přes 17 milionů lidí.

Témata: Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr)