Slavná zpěvačka Dolly Parton couvá: Tohle teď není vhodné!

Dolly Parton

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

28. února 2021 19:54

Slavná countryová zpěvačka Dolly Partonová požádala zákonodárce amerického státu Tennessee, aby pro teď upustili od nápadu vztyčit její sochu na půdě Kapitolu ve městě Nashville. "Vzhledem ke všemu, co se děje ve světě, si nemyslím, že je v tuto chvíli vhodné postavit mě na piedestal," uvedla Partonová podle agentury AP.

Držitelka několika cen Grammy zákonodárcům za jejich gesto poděkovala a prohlásila, že je poctěna. "Možná (...) po několika letech. Nebo snad poté, co odejdu. Pokud budete mít pořád pocit, že si to zasloužím, potom budu dozajista stát v našem skvělém státním Kapitolu hrdě jako vděčná obyvatelka Tennessee," dodala.

S návrhem umístit sochu proslulé rodačky z Tennessee v areálu tamní administrativy přišel demokratický zákonodárce John Mark Windle, učinit tak chce na její počest "za vše, čím přispěla tomuto státu".

Pětasedmdesátiletá Partonová, která je považována za první dámu americké country, je rovněž filantropka. Založila například knihovnu, která posílá knihy malým dětem, aby pomohla zvýšit dětskou gramotnost. Podporuje charity věnující se ochraně životního prostředí nebo léčbě HIV/AIDS, podotkl server BBC.

Loni zpěvačka přispěla milionem dolarů (více než 21 miliony korun) na vývoj vakcíny proti covidu-19, učinila tak skrze zdravotnické zařízení v Nashvillu, kde zdravotníci podle serveru BBC prováděli testy preparátu firmy Moderna.

Témata: Dolly Parton