Už je jasno! Proč je princ Philip v nemocnici?

Princ Philip 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

23. února 2021 18:00

Britskému princi Philipovi, který byl před týdnem přijat do nemocnice, se daří mnohem lépe. Řekl to dnes jeho nejmladší syn Edward. Buckinghamský palác předtím oznámil, že 99letý manžel královny Alžběty II. zůstane ještě několik dní v nemocnici, kde se bude léčit z blíže nespecifikované infekce.

Philip, vévoda z Edinburghu, se minulé úterý odebral do londýnské soukromé Nemocnice krále Edwarda VII. na pozorování poté, co se necítil dobře.

"Je v pohodě a reaguje na léčbu, ale v několika příštích dnech se neočekává jeho propuštění z nemocnice," oznámil Buckinghamský palác.

Philip i 94letá panovnice v poslední době pobývali na hradě Windsor západně od Londýna a už dostali i první dávku vakcíny proti covidu-19. Philipovo onemocnění však s touto nemocí nesouvisí.

"Pokud vím, cítí se mnohem lépe, takže se těší, až se dostane ven, což je to nejpozitivnější," řekl dnes Edward zpravodajské televizi Sky News. Otec je prý z pobytu v nemocnici jen trochu otrávený.

Princ Philip se v posledních letech na veřejnosti prakticky neobjevuje, z veřejného života se stáhl v roce 2017. V nemocnici byl vévoda z Edinburghu, který v červnu oslaví 100. narozeniny, naposledy na konci roku 2019.

Témata: Princ Philip Velká Británie