Zdrcená Wanda Hrycová: Na pohřbu otce se zhroutila! Pak ale zveřejnila dojemná slova!

Dcera Andreje Hryce Wanda 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

21. února 2021 15:25

Slovensko se v úterý naposledy rozloučila s hercem Andrejem Hrycem (†71). Jeho dcera, producentka Wanda Adamík Hrycová, po pohřbu poděkovala všem, kteří na jejího tátu vzpomínají. Speciálně pak poděkovala slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové.

Rodina, přátelé i fanoušci se v úterý rozloučili s Andrejem Hrycem. Herec, který účinkoval i v řadě českých seriálů, zemřel na konci ledna po těžké nemoci. Kvůli koronavirovým opatřením mohli do bratislavského krematoria jen jeho nejbližší.

Už na parte rodina Hryce upozornila, že v sále v krematoriu bude moci být jen šest osob. K rakvi zesnulého umělce se tak nedostala například ani jeho vnoučata. Počet lidí před krematoriem však omezený nebyl, a tak se na místě sešly desítky dalších lidí. Na místě na vše dohlížela i policie.

Hercova dcera Wanda během obřadu dělala oporu své matce, nakonec na ni ale silně dolehl smutek. Podle serveru Topky.sk neunesla nával obrovských emocí a během kondolencí se rozplakala.

Přesto poděkovala všem, kteří na jejího tatínka vzpomínají. „Děkuji za vzpomínky, za krásné věnce a květiny. Všechny jsme po rozloučení přenesli na rodinný hrob, pokud se na nás táta z nebe dívá, určitě je uvidí... děkujeme...“ napsala zdrcená producentka na facebooku.

V obřadní síni zazněl proslov, který napsala prezidentka Zuzana Čaputová. Právě jí pak Wanda také poděkovala. „Moc si tohoto gesta vážím. Váš osobní dopis plný uznání otcovy profesní tvorby, ale především jeho zásluhy v boji za demokracii našeho Slovenska v temných dobách mečiarismu, velmi potěšil naši rodinu v těchto těžkých chvílích,“ napsala Hrycová. Zesnulý herec byl totiž v minulosti aktivní také politicky, pracoval mimo jiné jako poradce slovenského ministra kultury.

„Otec byl bojovník za svobodu a spravedlnost, byly to pro něj dvě nejdůležitější hodnoty a jsem šťastná a velmi pyšná, že si to lidé pamatují a i díky tak důležitým gestům snad ještě dlouho pamatovat budou. Otec mi šel celý život příkladem a já se postarám o to, aby podle těchto zásad žily i moje děti. Ještě jednou děkuji, paní prezidentko,“ dodala Hrycová.

Témata: Andrej Hryc Zuzana Čaputová Slovensko