Poslední rozloučení s Andrejem Hrycem (†71): Jeho vnoučata na pohřeb nemohla!

Poslední rozloučení s Andrejem Hrycem. (16.2.2021) 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

16. února 2021 14:50

Slováky i Čechy před asi dvěma týdny zasáhla smutná zpráva o smrti herce Andreje Hryce (†71). Dnes se s ním v Bratislavě loučí jeho rodina i blízcí. Hercova dcera Wanda se s otcem rozloučila dojemnými slovy!

Andrej Hryc zemřel po dlouhém boji s vážnou nemocí 31. ledna. Dnešní poslední rozloučení se konalo v bratislavském krematoriu. „Rozloučení s mým tatínkem bude v úterý 16. 2. 2021 ve 13:15 hod v bratislavském krematoriu. Nevím, jaká budou platit protipandemická opatření v ten den, ale pokud to bude možné, rádi vás tam uvidíme. Pokud se vám to nepodaří, budu vděčná, pokud si na něj tehdy alespoň vzpomenete a zapálíte mu na jeho poslední cestě svíčku. Děkuji,“ napsala hercova dcera Wanda Adamik Hrycová před pár dny na sociálních sítích, kde také zveřejnila otcovo parte.

Podle slovenského webu Topky.sk se na místě posledního rozloučení sešly desítky lidí, přímo do krematoria ale mohlo jen šest osob. Ve speciálně upravené místnosti u obřadní síně proto nechala rodina nainstalovat reproduktory a obrazovku. I kvůli současným protiepidemickým opatřením na situaci dohlíželi policisté.

Kvůli omezené kapacitě se přímo dovnitř do krematoria dostala jen hrstka nejbližších lidí. „Rozloučení bude z poloviny církevní a z druhé poloviny civilní. Bohužel jsme velmi museli zvažovat, kdo se bude moci obřadu zúčastnit, a bohužel mé děti na rozloučení jít nemohou,“ uvedla už v pondělí Hrycová pro Blesk.

Poslední sbohem nad rakví dali Hrycovi manželka Veronika, Wanda a její manžel, Hrycova sestra se synem a rodinná přítelkyně. V obřadní síni zazněl proslov, který napsala prezidentka Zuzana Čaputová. Smuteční řečí pověřila Wanda Hrycová slovenského herce a kamaráda zesnulého Dušana Cinkotu. Ona sama prý měla obavy, že by nebyla schopná promluvit.

S otcem se Hrycová přesto rozloučila, na sociálních sítích zveřejnila dojemná slova. „Tatínku, mám tě moc ráda a nekonečně mi chybíš... Byl jsi nejlepší otec na světě, můj strážný anděl, moje opora, byl jsi moje záchranná síť. Opravdu nevím, jaké to bude dál bez tebe... Už teď mi chybí tvoje rady a názory, se kterými jsem sice málokdy souhlasila, ale všechny stály za debatu, za konfrontaci, kterou jsem si buď potvrdila správnost těch mých nebo jsem pod tlakem argumentů kapitulovala... Nikdy ale ne bez boje. I to jsi mě naučil... srdce se mi rozpadá a sotva dýchám... Miluji tě táto a děkuji ti za všechno,“ napsala truchlící Hrycová.

Témata: Andrej Hryc