Justin Timberlake: Hvězda z rodiště Elvise Presleyho vyměnila Britney Spears za Cameron Diaz!

Justin Timberlake

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

31. ledna 2021 12:44

Americký zpěvák Justin Timberlake, který se narodil 31. ledna 1981, patří k největším a také nejlépe vydělávajícím hvězdám popu. Poprvé na sebe upozornil už v druhé polovině 90. let jako člen chlapecké skupiny 'N Sync, uspět dokázal i poté, co se vydal na sólovou dráhu. Uchytil se také u filmu, namluvil a nazpíval například Větvíka v animovaných Trollech. Věnuje se též profesi producenta a má vlastní módní značku.

Rodák z Memphisu ve státě Tennessee, který proslavil už Elvis Presley, vyrůstal s matkou a nevlastním otcem, díky kterému prý získal cit pro módu. Dnes ho často řadí k nejelegantnějším mužům Ameriky. Ke slávě malý Justin poprvé "přičichl" už v disneyovské dětské televizní show The Mickey Mouse Club, kde se potkal mimo jiné s jinými budoucími hvězdami Christinou Aguilerou a Britney Spearsovou, se kterou později několik let chodil. Rozpad jejich vztahu ho inspiroval k velkému hitu Cry Me a River.

Ten se objevil na jeho prvním sólovém albu Justified z roku 2002, kterým někdejší idol dívčích srdcí úspěšně vykročil na samostatnou dráhu. Následovaly FutureSex/LoveSounds (2006), dvě alba nazvaná The 20/20 Experience (2013) a předloňská deska Man of the Woods. Kromě toho spolupracoval Timberlake i s celou řadou dalších interpretů, mimo jiné s Madonnou či Black Eyed Peas. Zahrál si ve filmech Alpha Dog, V řetězech, Guru lásky či snímku The Social Network o vzniku sociální sítě Facebook.

Držitel řady ocenění včetně Grammy, Emmy nebo Brit Award po rozchodu s Britney Spearsovou chodil pár let s hollywoodskou hvězdou Cameron Diazovou. V roce 2007 se dal dohromady s další herečkou Jessicou Bielovou, se kterou se v říjnu 2012 oženil. Pár má dva syny - skoro šestiletého a půlročního.

Témata: Justin Timberlake