Za porušení opaření tvrdý trest! Tohle mistr světa přestřelil!

Corentin Tolisso

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

31. ledna 2021 9:38

Francouzský mistr světa Corentin Tolisso z Bayernu Mnichov a brazilský útočník Herthy Berlín Matheus Cunha dostali od svých klubů pokuty za porušení opatření proti šíření koronaviru. Oba fotbalisté se nechali v minulých dnech tetovat. Přitom tetovací studia musí být zavřená.

Podle šéfa Bayernu Karla-Heinze Rummeniggeho byl Tolisso potrestán vysokou pokutou. Částku věnuje na dobročinné účely. "Porušil klubová pravidla proti koronaviru, ačkoli naše sportovní vedení o nich průběžně a jasně uvnitř týmu informovalo. Tohle nelze za žádných okolností tolerovat," řekl Rummenigge.

Cunha, kterému přibyla nová tetování na obou stehnech, zaplatí pětimístnou sumu. "Samozřejmě jsme to s Matheusem probrali. Uznal, že udělal chybu, a věnuje finanční částku na nějaké sociální služby. Tím je to pro nás vyřešené," uvedl sportovní ředitel Herthy Arne Friedrich.

Trestu neujde ani další brazilský útočník Joelinton z Newcastlu, který na sociální síti zveřejnil svou fotografii z návštěvy holiče. Kadeřnictví jsou přitom v Británii rovněž mimo provoz.

Témata: Corentin Tolisso Matheus Cunha