Zemřel Alexi Laiho, zpěvák Children of Bodom!

Alexi Laiho

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

5. ledna 2021 21:46

Ve věku 41 let zemřel zpěvák a kytarista Alexi Laiho, který působil ve finské metalové skupině Children of Bodom. Kapela, která mnohokrát vystupovala i v Česku, o tom dnes informovala na facebooku. Laiho, který trpěl v posledních letech zdravotními problémy, zemřel podle oznámení skupiny minulý týden v Helsinkách.

"Přišli jsme o bratra. Svět přišel o fenomenálního autora písní a jednoho z největších kytaristů všech dob," uvedla skupina Children of Bodom. Finská televize Yle připomněla, že Laiho byl v roce 2009 vyhlášen v časopise Guitar World nejlepším metalovým kytaristou světa.

Hudební skupinu Children of Bodom, tehdy ještě známou pod názvem Inearthed, založili kytarista Laiho a bubeník Jaska Raatikainen v roce 1993. Postupně se stala jednou z nejúspěšnějších kapel ve Finsku a nejznámějších finských kapel ve světě.

Poslední koncert odehrála v prosinci 2019. V létě téhož roku vystoupila také na festivalu Masters of Rock ve Vizovicích na Zlínsku, kde představila mimo jiné své poslední album Hexed. V Česku hráli Children of Bodom často, kromě Vizovic například i na festivalech v Praze či Josefově na Náchodsku.

Laiho s některými členy kapely i po zániku skupiny hrál. V minulém roce vystupovali pod názvem Bodom After Midnight.

Témata: Alexi Laiho