Rouška že omezuje občanské svobody? Paul McCartney se pěkně dopálil!

Paul McCartney

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

3. ledna 2021 20:54

Sir Paul McCartney sestavil své poslední album z načrtnutých nápadů, na něž narazil při uklízení ve skříních. Prozradil to v rozhovoru s americkou televizí CBS. Na albu pracoval někdejší člen slavných The Beatles kvůli epidemii nemoci covid-19 téměř sám.

Pro osmasedmdesátiletého hudebníka znamenalo psaní písní za pandemie jakési uklízení ve vlastních nápadech. "Ostatní lidé si uklidili v šatních skříních," řekl McCartney.

Podobné to podle něj bylo i při práci na jeho novém albu. "Vyklízel jsem své skříně a našel jsem načaté songy, které jsem ještě nedokončil. A tak jsem si pomyslel: 'Ok, podíváme se na to a dokončíme to'," řekl Sir Paul o svém 18. sólovém albu, které vyšlo minulý pátek.

Písně si slavný Brit psal a produkoval sám ve svém venkovském domě v anglickém hrabství Sussex, kam se kvůli koronavirové pandemii stáhl se svou nejstarší dcerou Mary a její rodinou.

Až na pomoc několika zvukových techniků tak na kritiky chválené kolekci 11 písní (v luxusní edici jich je 15) pracoval sám. "Nerad bych někoho nakazil covidem-19 a já bych to také nechtěl dostat," řekl hudebník. Kritizoval také lidi, kteří na veřejnosti chodí bez zakrytého nosu a úst.

"Když lidé říkají, že rouška omezuje jejich občanské svobody, pak říkám: Ne, to je hloupost," prohlásil McCartney, který se už dříve několikrát vyslovil pro nošení roušek a také očkování. Britské BBC Paul McCartney minulý týden řekl, že se sám na očkování těší.

Témata: Paul McCartney