Dokument odhalil nové tajemství Diany: Jednou z nejvíce šokujících věcí, kterou kdy řekla...

Lady Diana

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. prosince 2020 19:19 | Aktualizováno: 21. prosince 2020 21:52

Princezna Diana byla sice veřejností milována, sama ale v královském životě docela trpěla. O tom ostatně svědčí i rozhovory, které i desítky let po její smrti vyplouvají na povrch. S jedním takovým nyní přišel dokument Diana Interview.

V něm o zesnulé princezně hovořila její kamarádka Penny Thornton. Ta prozradila, proč Diana zažívala ze svatby s princem Charlesem takový stres.

"Jednou z nejvíce šokujících věcí, kterou mi Diana kdy řekla, bylo, že jí Charles den před svatbou řekl, že ji nemiluje,'' prozradila Penny.

Dodala, že Charles chtěl vztah s Dianou ukončit, což ji vnitřně zlomilo. Zvažovala proto, že svatbu na poslední chvíli zruší a s Charlesem se rozejdou.

To se ale nestalo, naopak. Dobrovolně vstoupila do manželství s člověkem, který k ní nic necítil, do manželství, které ji psychicky postupně ničilo. 

Charles a Diana se vzali v katedrále svatého Pavla dne 29. července 1981. Lady Diana se později svěřila svému životopisci Andrew Mortonovi, že od té doby toho litovala.

Není tedy žádným tajemstvím, že se chtěla z manželství vymanit. Až nedávno se ale poprvé začalo hovořit o tom, že Charles měl silné pochybnosti a nebyl si jistý, že je Diana ta pravá.

Podle královské biografie, kterou napsal novinář Robert Jobson, jenž doprovázel prince Charlese na cestách po světě, budoucí král cítil, že manželství je jen „povinnost“.

Charles novináři prý zároveň řekl, že zrušení zasnoubení „by bylo katastrofální". Zesnulá princezna Diana už dříve uvedla, že se před zasnoubením setkali jen dvanáctkrát. 

Témata: Lady Diana Král Charles III. (Karel III.)