Richard Müller: Upřímná zpověď o samotě, Saudkovi a Hapkovi!

Richard Müller 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. prosince 2020 16:29

Zpěvák Richard Müller si na koronavirové uzavírání nestěžuje. Naopak smutně přiznal, že mu konečně umožnilo izolovat se od ostatních.

"Mně je mnohem bližší samota a rodinné zázemí. Paradoxně mi až koronakríza umožnila to, o co jsem se snažil roky - izolovat se a mít klid," řekl pro magazín Nový čas.

Dodal, že uzávěry ho na kolena nesrazily. "Mně totiž koncerty až tak nechyběly, mně chybělo publikum. Já mám před koncerty poměrně velkou trému a stres, takže tomuto jsem se úspěšně ubránil," vysvětlil.

Přiznal také, že ho pojí silný vztah s Janem Saudkem. "Když jdu do Prahy, tak asi vždy se setkáme u něj doma. Je to velmi příjemný, milý, vtipný a sečtělý člověk. Mnozí lidé, kteří ho znají jen z bulváru, by si to o něm zřejmě nemysleli, ale taková je pravda," upozornil.

Není to ale jediný umělec, který ho ovlivnil. Za nejsilnější zážitek považuje, když se "dostal do přízně pánů Hapky a Horáčka. Viděli mě v televizi, ozvali se, že by chtěli, abych něco nazpíval do alba V penzionu svět. Přišel jsem do Prahy a nazpíval jsem, pak chtěli i další dvě, z toho jedna byla Rozeznávam. Je ta nejkrásnější, která existuje v mém repertoáru jednou provždy. Pak jsme byli dlouho velmi dobří a blízcí kamarádi," uvedl.

Témata: Richard Müller Petr Hapka Jan Saudek