Šokující zpověď oscarové herečky Jane Fonda! Promluvila o sebevraždě i znásilnění

Jane Fonda 10

Autor: Hrušková, stars24.cz

15. března 2018 9:01

Herečka vypadá ve svých osmdesáti letech skvěle a nikdo by její věk nehádal. Každý by jí mohl úspěch závidět. Za hvězdnou kariérou Jane Fonda však stálo mnoho utrpení a situací, které rozhodně nejsou závisti hodny. Nedávno přiznala hrůzné vzpomínky na její dětství.

Matka herečky spáchala sebevraždu kvůli psychickým problémům. Jane bylo pouhých třináct let, když se musela smířit s matčiným odchodem. Zbyl v jejím živote pouze otec, známý herec Henry Fonda, se kterým jeho dcera neměla dobré vztahy.

Rodinné trauma však nebylo jediné v jejím životě. U příležitosti Mezinárodního dne žen, nedávno sdělila, že byla sexuálně zneužívána. "Byla jsem znásilněná, byla jsem sexuálně zneužívaná. Také mě vyhodili, protože jsem se nechtěla vyspat se svým šéfem. A vždycky jsem si myslela, že to je moje chyba." I to je jeden z důvodů proč se herečka aktivně angažuje ve feministickém směru a boji za lidská práva.

Díky šlechtickému původu a slávě otce po finanční stránce nestrádala, ovšem peníze nejsou vše a herečka prožila hrůzy, které by zvládl málokdo. Měla pocit, že je k ničemu, nikdo jí nikdy nepochválil ani neřekl že by mohla někým být.

Postaral se o to až herec Lee Strasberg. "Řekl mi, že mám talent. Bylo to poprvé v životě, kdy mi někdo řekl, že jsem v něčem dobrá. Úplně se mi změnily priority," prozradila Jane podle deníku Sedmička. Začala se soustředit na svou hereckou kariéru a nyní je držitelkou dvou Oscarů za herecký výkon.

"Nepředstavovala jsem si, jaké to bude po mé třicítce. Vždycky jsem měla tušení, že zemřu mladá a osamělá, na něčem závislá. Nedoufala jsem, že budu tak dlouho živá, navíc zdravá a stále pracující. Za to jsem vděčná," uvedla v rozhovoru pro časopis People. Říká se, že nejlepší umělci, jsou ti, kteří si v životě prožijí opravdové hrůzy. Tím je Jane Fonda rozhodně důkazem.

Témata: Jane Fonda